Főmenü


Web 2.0 alkalmazások tanároknak

Hamarosan jön az eXeLearning tananyagkészítő szoftver bemutatása.

A Photo Story használata

Az IT-kat nehezebben használók számára is érthetően :)

Megtekintés nagyobb méretben: ITT


A Google dokumentumokról. Hogyan készítsünk űrlapot?

Megtekintés nagyobb méretben: ITT


 

A Quizlet (IDE KATTINTVA található).

Ha valaki még nem hallott volna róla: a Quizlet-en digitális tanítókártya-csomagokat készíthetünk bármilyen tantárgyhoz. Ezekből aztán egyetlen kattintással szódolgozatokat generálhatunk, interaktív táblán (és otthon is persze) játszhatunk fejlesztő játékokat, nyomtathatunk szókártyákat, sőt most már (angolul) elég jó minőségben ki is mondathatjuk a szókártyák tartalmát. Emellett sok-sok kiegészítő apróság teszi még izgalmasabbá a webkettes magolást.Képzettség nem kell hozzá, és bárki képes nagyon jó dolgokat készíteni 5 perc tanulás után. Nagyon, nagyon megéri! A videót Prievara Tibor készítetteSocrative

 

Van egy olyan eszköz, amivel komolyabb beruházás nélkül lehet szavazórendszerünk. A Socrative rendszer (IDE KATTINTVA) jelenleg béta-teszt állapotában van, bárki regisztrálhat rá. Android eszközökről érhető el, ami azt jelenti, hoigy a diákok használhatják az okostelefonjaikat vagy a tabletjeiket is. A rendszerben lehetőségünk van azonnali kérdéseket feltenni, vagy előre összeállított kvízeket készíteni. A működéshez temészetesen internet kapcsolatra van szükség.

A rendszer nagyon sok lehetőséget kínál, készíthetünk feleltválasztós teszteket, de a tesztből lehet rakétaverseny is, ahol látható, miként haladnak az egyes csapatok egymáshoz képest. Izgalmas lehetőség a kilépőteszt, ahol a diákoknak válaszolniuk kell arra, mit tanultak az órán, mennyire értették az anyagot estleg meg kell oldaniuk egy feladatot, csak azután mehetnek ki a teremből, ha ezt megtették. Arra is van lehetőségünk, hogy feltegyünk egy szabad kérdés, majd a beérkezett válaszokat szavazásra bocsájtsuk.

Az alábbi videó angolul mutatja be a lehetőségeket:(forrás:Tanárblog.hu)

 


 Az iskolai munka új terei: a digitális osztálytermek

 Mi is ez?
A digitális osztályterem nem más, mint egy keret, amelyet mi (a diákok és a tanár) tölt ki tartalommal. Ez természetesen azt jelenti, hogy csupán egy eszköz, és a hatékonysága a felhasználókon (elsősorban a tanáron) múlik. Ne várjunk tehát áttörést, vagy nagyon komoly változást pusztán attól, hogy létrehozzuk a tanórák, az iskola online kiterjesztését.

 Mire lehet jó?

a) kommunikálhatunk a diákokkal

b) kommunikálhatunk a szülőkkel

c) megoszthatunk anyagokat, házi feladatot, fénymásolatokat

d) IKT órákon oda tölthetjük fel a linkeket, az óra tartásához szükséges anyagokat

Bővebben  ITT olvashatsz róla (pdf)


Interaktív Periódusos Rendszer (Forrás: ptable.com)

Interaktív Web 2.0 periódusos rendszer, dinamikus elrendezéssel, névmegjelöléssel, elektronszámmal, oxidációs számmal, izotópokkal, kereséssel, teljes leírással.

További információkért kattintson ide

 


Készítsünk interaktív feladatokat a Hot Potatoes programmal

Megtekintés nagyobb méretben: ITT


<>
.prezi-player { width: 550px; } .prezi-player-links { text-align: center; }
 Egyebek
e-Ellenőrzőkönyv
e-SZAKMA
Keresés a honlapon
Informatika
Tanárok oldalai
Nava különgyűjtemény
Érettségi tablók
Honlaptérkép
Nyomonkövetés
Google English
 
Kép