Főmenü


Szabadidős programok

 

 

 

 

 

 

 

A pesti Broadway


 

 A Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola 2012.május 21-én tett látogatást a Kelenföldi Erőműben . Délután érkeztünk meg az erőmű területére, ahol már vártak minket. Részt vettünk egy eligazításon, melynek során egyre izgalmasabbnak ígérkezett programunk.
Megismertük kísérőinket, akik nagyon készségesek voltak és egy rövid bevezetővel elmondták, hogy mit fogunk látni. Ezt követően megkaptuk a biztonságunkat biztosító sisakokat (amit izgatottan mindenki a maga fejméretére igazított) valamint felhívták figyelmünket arra, hogy mire ügyeljünk a látogatás során, saját testi épségünk megóvása érdekében. És megkezdődött a „túra”. Az udvarra kiérve az erőmű történelmébe nyerhettünk betekintést, valamint annak működésébe. Érdekes régi berendezéseket tekinthettünk meg, amelyeket már nem használnak. Ezek hatalmas villamos energia előállítására szolgáló gépek voltak. Tovább haladva egy magas toronnyal találtuk szembe magunkat. Mint kiderült a toronyban az erőmű tartalék tüzelőanyaga: a tüzelő olaj kap helyet. Bár az erőmű elsődleges tüzelőanyaga a földgáz, ha bármi probléma adódik a tartalék olajból az erőmű működése még négy napig fenntartható. Tovább haladva egy kazánházba léptünk be, ahol a látogatóknak kijelölt útvonalon figyelmesen követtük kísérőinket és számos érdekes és új ismeretekkel gazdagodhattunk. Ezt követően egy újabb kazánházba mentünk ahol bár jóval melegebb volt, szintén a gázturbina működésének rejtelmeibe nyerhettünk bepillantást. Lehetőségünk nyílt egy több méteres lobogó láng megtekintésére, ami nagyon érdekes volt számomra. Vezetőink fizikai ismereteinknek igen csak hiányosságára tekintettel, próbálták elmesélni a különböző folyamatok működési elvét. Annak ellenére, hogy bonyolult folyamatokról van szó a mi nyelvünkön mégis megérthettük az erőmű működésének folyamatait és azt, hogy valójában mitől is lesz olyan jó meleg otthon. A látogatás 1 óra hosszúságú volt és a legvégére értünk el a számomra legérdekesebb és legizgalmasabb helyszínére, a vezérlőbe. Egy hatalmas táblán mindenféle gombok voltak, amikhez persze nem mehettünk közel. Egy kivetítőn láthattuk az egész erőmű területét, kazánházakat. A látogatás véget érésével visszatértünk a kiinduló állómásunkra ahol további kérdéseket tehettünk fel. Az első alkalommal, amikor a tanárnő bejelentette, hogy lehetőség van erre a programra, bevallom csupán a fizika jegyem javításának reményében jelentkeztem. Azonban most örömmel mondhatom el, hogy én is részt vettem ezen a látogatáson, hiszen lehetőségem volt számos új dolgokat, fogalmakat, anyagokat megismerni, melyekről talán még nem is hallottam. Így bátran ajánlom mindenkinek, hogy ha adódik egy ilyen lehetősége, akkor gondolkodás nélkül használja ki, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor láthatunk ehhez hasonló dolgokat életünk során. Szeszák Alexandra
 
  

 

Kedves Diákok!
Az idén is megrendezzük hagyományos  Halloween partinkat.
 Időpont: október 27-én, csütörtök délután  3 órakor 

Helyszín: a 23. terem
Öltözzetek jelmezekbe,  és készüljetek különleges Halloweenre szánt falatokkal !  A jelmezek és az ételek versenyén  egyaránt a rémisztő  megjelenést díjazzuk. Ötletekért a Google- hoz forduljatok, rengeteg hasznos oldalt fog felajánlani.

Pl. www.foodnetwork.com/menus/a-kid-friendly.halloween-bash/ind
www.divinedinnerparty.com
www.bbbc.co.uk/food/occasions/halloween
www.family.go.com/food/13-creepy-halloweenfood


Álljatok össze 3-4 fős csapatokba, úgy készüljetek. Jelentkezni az angol tanároknál lehet.
Szeretettel várunk mindenkit!

2010

 

 
 
 Egyebek
e-Ellenőrzőkönyv
e-SZAKMA
Keresés a honlapon
Informatika
Tanárok oldalai
Nava különgyűjtemény
Érettségi tablók
Honlaptérkép
Nyomonkövetés
Google English
 
Kép