Főmenü


Múzeumok

Múzeumok 

Budapesti Történeti Múzeum

A Budapesti Történeti Múzeum gyűjteményei három fontos csoportból tevődnek össze: régészeti leletekből, a várostörténet tárgyi anyagából és képzőművészeti alkotásokból. 

ICOM - A Múzeumok Nemzetközi Tanácsa

(International Council of Museums – ICOM
 A szakmai együttműködés terjesztése és elősegítése melletti elkötelezettséggel az ICOM az egyes tudományágakban és a különböző szakterületen tevékenykedő múzeumi szakemberek világméretű hálózata.


 

Iparművészeti Múzeum

A budapesti Iparművészeti Múzeum a londoni (1857) és a bécsi (1864) társ-intézmények után Európában harmadikként jött létre 1872-ben.


 

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. 

Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum történeti múzeum, amelynek feladata a magyar nép és Magyarország történetére vonatkozó tárgyi emlékanyag gyűjtése, őrzése, továbbá a gyűjteményanyag tudományos feldolgozása és a közönségnek való bemutatása. 

Museum.hu

A magyar múzeumok közös honlapja.
A Museum.hu egyrészt speciális keresőoldalként szolgál, másrészt tartalmazza az egyes múzeumok honlapját. 

Néprajzi Múzeum

A budapesti Néprajzi Múzeum a legkorábban szerveződött európai szakmúzeumok sorába tartozik. Születésnapjaként 1872. március 5-ét tartja számon a tudománytörténet, amikor Xántus Jánost (1825-1894) kinevezték a Magyar Nemzeti Múzeum Ethnographiai Osztályának őrévé. 

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Szentendrei Skanzen 

Szépművészeti MúzeumKöszönettel veszek minden újabb ötletet és információt, amellyel ezt a gyűjteményt gyarapíthatom.

 Egyebek
e-Ellenőrzőkönyv
e-SZAKMA
Keresés a honlapon
Informatika
Tanárok oldalai
Nava különgyűjtemény
Érettségi tablók
Honlaptérkép
Nyomonkövetés
Google English
 
Kép