Főmenü


versenyről versenyre

Nyugat Szavalóverseny


A Nyugat folyóirat indulásának 100. évfordulóján nagyszabású, országos versmondó verseny szerveződött, melyen a legjobb versmondók előadásait hangszalagra is rögzítették. Iskolánkban is meghirdettük a versenyt – az elsőt a 2007/2008-as tanévben -, melyre nagy örömünkre sok jól felkészült versenyző jelentkezett. A kötelező versek mellett szabadon választott művekkel is kellett készülni a Nyugat lírikusaitól, és bár mindkét verset csak a legjobbaktól hallgattuk meg – Aradi Liliána, Pálya Pompónia, Dunai Csenge, Babcsán Bence és Kun Beáta -, mégis nagyon tartalmas délután töltöttünk együtt melynek eredményeként iskolánkat Kun Beáta képviselte a fővárosi találkozón, de a közönségdíjas Babcsán Bence versmondása is emlékezetes maradt mindannyiunk számára.

Arany János Balladamondó-verseny

A tanári tapasztalatainkból kiindulva picit félve hirdettük meg a tavalyi tanév második szavalóversenyét, hiszen verset tanulni a diákok nagy részének sokkal inkább munka, mint öröm, és a balladák szövegének megtanulása különösen nagy erőpróbát jelent a tanulók számára. Éppen ezért jelentett nagyon nagy örömöt, hogy sokan vállalták a felkészülést, és bár az előadások színvonala változó volt, sok nagyon szép előadást is meghallgathattunk. Közülük is kiemelkedett azonban Babcsán Bence, aki Arany egyetlen vígballadájával a Pázmán Lovaggal aratott osztatlan sikert, és nyerte el a verseny fődíját.

Kazinczy-verseny

Iskolánk korábbi hagyományait felelevenítve szerveztük meg a 2007/2008-as tanévben az országos Szép Magyar Beszéd verseny iskolai fordulóját. Rengeteg jelentkező és sok színvonalas produkció jelezte a számunkra, hogy van létjogosultsága iskolánkban az ilyen jellegű törekvéseknek. A házi fordulót követően Kun Beáta és Tóth Réka indulhatott a budapesti selejtezőn, ahol mindketten kiválóan szerepeltek Kun Beáta pedig az országos döntőre is elutazhatott, és ha már ott volt, Bujtor Anna tanárnő felkészítésével Kazinczy-díjasként térhetett haza.

Fővárosi Versmondó Verseny

2008 áprilisában a Szilágyi Erzsébet Gimnázium hívta találkozóra a fővárosi középiskolák versszerető diákjait. A szavalóverseny középpontjában Arany János Hunyadi-balladái, valamint a hazaszeret versei álltak. Iskolánkat Pálya Pompónia képviselte eredményesen, hiszen a harmadik helyet szerezte meg a budapesti mezőnyben.

Őrmezei Versmondó Verseny

Az iskolánk szomszédságában található Őrmezei Közösségi Ház immár hagyományosan rendezte meg szavalóversenyét a kerületi iskolák számára, amelyen a tavalyi évhez hasonlóan elindultak diákjaink. Fürj Bernadett, Pálya Pompónia és Babcsán Bence egy szabadon választott művel, valamint egy a reneszánszhoz kötődő alkotással készültek. Mindhárom magas színvonalú versmondást mutattak be, a versenyen pedig Babcsán Bence és Pálya Pompónia is értékes helyezéssel gazdagodhatott.

Ki Mit Tud? - szavalóverseny

Iskolánk negyvenedik „születésnapját” egy hétre való programsorozattal ünnepeltük. Ennek volt egyik állomása az iskolai szavalóverseny, ahová nyugatos költők műveivel lehetett jelentkezni. Jelentkeztek is diákjaink szép számmal, külön örömre pedig az adhatott okot, hogy olyanok is jelentkeztek és mondtak verset, akiket erről az oldalukról idáig még nem ismerhettünk. A produkciók közül kiemelkedett Czupor Klaudia és Kun Beáta produkciója, akiknek a teljesítményét első díjjal honorálta a zsűri, de minden résztvevő egy Nyugat ajándék CD-vel, és a versmondás szeretetének élményével gazdagabban térhetett haza.

 Egyebek
e-Ellenőrzőkönyv
e-SZAKMA
Keresés a honlapon
Informatika
Tanárok oldalai
Nava különgyűjtemény
Érettségi tablók
Honlaptérkép
Nyomonkövetés
Google English
 
Kép