Főmenü


2015

 XXVI. Országos Diákszínjátszó Találkozó

2014

 XXV. Országos Diákszínjátszó Találkozó Közép-Magyarországi Regionális Fesztivál

2014. március 26. szerda

Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola,

1115 Budapest Thallóczy Lajos utca 1.

A programot megnézheti ITT (pdf)

2011

Iskolánk előadása:

BÓDIS KRISZTA ÉS IMPROVIZÁCIÓK ALAPJÁN:

MÁSIK SZOBA
Rendezo: Gyombolai Gábor- Eck Attila

Apák és anyák, lányok és egy szem fiú. Konyha. Hálószoba.
Gyerekszoba. Áthallással. Sok áthallással. Két mesélő és
Bódis Kriszta. Telnek az évek. Előadásunk improvizációkra
és Bódis Kriszta, kortárs szerző, „Jó volt” című írására épül.
Talán különlegessége, hogy bár a helyzeteket,
a jelenetsorrendet rögzített ük, a szövegeket viszont
nem teljesen. Nyilván vannak már kialakult fordulatok,
de minden előadásba bekerülhetnek az adott szituációban
érvényes, de mégis új mondatok, szövegek. A történet
középpontjában egy (vagy ki tudja hány..) család áll,
sok gyerekkel, hétköznapi történetelemekkel, folyamatos
változással. Az előadás „elgondolkodik” a sorsról és
a szerencséről, szülők és gyerekek egymásmellet éléséről.
A másik szobába sok minden áthallatszik, a másik
szobában sok mindent másként élünk meg.
A másik szoba mindig „...egy másik világ “ marad.


Szereplők: Hrotkó Csenge, Áger Betti, Kárász Klaudia,
Khaut Tímea, Koltai Vivien, Korányi Benjámin,
Krikkay László, Lajos Anna Bella, Nánási Ádám,
Németh Emília, Szélpál Eszter

PROGRAM


 

Fesztiválok:

Diákszínjátszó Fesztivál
Angol Nyelvű Színjátszó Fesztivál

Hetényis Dráma Nap

Angol Nyelvű Diák Drámafesztiválon

 

Diákszínjátszó Fesztivál

A 2007/2008-as tanév jelentős változásokat hozott az iskola színházi infrastruktúrájában. 2008 márciusában ugyanis elkészült a 39-es tanterem színházteremmé alakítása – takarófüggönyök felszerelése, hang- és világítástechnikai beruházások elvégzése – így leendő előadásaink már valóban színházi körülmények között fogadhatják nézőiket. A terem bemutatkozása az Országos Diákszínjátszó Találkozó nem művészeti kategóriájának közép-magyarországi előadásaival történt, amelyen nem csak a terem debütált, hanem iskolánk is, mint házigazda. Annak ellenére, hogy először adhattunk otthont ilyen típusú rendezvénynek az előadások végig telt ház előtt zajlottak, és az olyan háttértevékenységek, mint a ruhatár, vagy a csoportok számára biztosított próbatermek zökkenőmentes használata is bizonyította, hogy minden feltétel adott a Hetényiben hasonló színházi fesztiválok megrendezésére.
Hat előadást és a Bérczes László, Kárpáti Péter alkotta zsűrit láthattuk vendégül, szavaik szerint emlékezetes és színvonalas fesztiválkörülmények között. Külön örömünk volt hogy szakképzésünk tanárának, Jakob Nórának általános iskolás diákokkal előadott Komédia produkciója Arany minősítést nyerve lejutott az országos döntőre, míg Szilvási Dániel, és Babcsán Bence színészi különdíjat vehetett át, a Tipetupa csoport pedig Éles Eszter vezetésével közösségi különdíjat kapott.

2009

 Tanulóink és tanáraik számos oklevelet szereztek az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon,  melyeket ITT megnézhettek. Gratulálunk!

  2010

 

XXI. ODT Közép-magyarországi Regionális Fesztivál

Eredményeink:
Ljubov. Ez Csehov, nem? - arany minősítést kapott és döntőbe jutott. Rendezte: Zuti Krisztián
Színészi díjban részesültek:
Ádám Rebeka, Babcsán Bence, Pálya Pompónia
A 9.b osztály a Hazafelé  című előadással  bronz minősítést kaptak. Rendezte: Herold Eszter

 

Angol Nyelvű Színjátszó Fesztivál

2007 tavaszán már képviseltük magunkat a Solymáron megrendezésre kerülő Angol Nyelvű Színjátszó Fesztiválon, de akkor az egyetlen reális célunk a részvétel lehetett. Az elmúlt tanévben azonban összehangolt csapatmunka keretében készítettük fel diákjainkat a megmérettetésre, aminek eredménye egy rendkívül összetett, szép siker lett. Dunai Csenge legjobb női főszereplői díja, a kórust játszó Kapareli Theano, Kun Beáta, Nagy Andrea és Tóth Réka különdíja és az előadás második helyezése önmagában véve is nagy jelentős siker. Emellett azonban megszületett egy alkotóközösség, melynek tanárai – Bujtor Anna, Hegedűs Réka és Zuti Krisztián – és diákjai – Aradi Liliána, Csuta Dominika, Dunai Csenge, Kapareli Theano, Kun Beáta, Nagy Andrea, Schweigert Enikő, Szabó Hajnal, Babcsán Bence Bartha Ákos, Dávid Máté, Melegh Árpád, Pataky Ádám, Tömő Attila és Tóth Dániel - valóban közösen, saját tehetségüket a közös célért mozgósítva dolgoztak együtt.

2010


Iskolánk csapata ismét az
I. helyen végzett.

Legjobb női főszereplő:
DUNAI CSENGE

Legjobb férfi főszereplő:
BABCSÁN BENCE

 

 

 

 

 

 

Arthur Miller: Soultear (based on The Cruicible)  
         
  Abigail Williams
John Proctor
Elizabeth Proctor
The village
  Tóth Réka
Babcsán Bence
Dunai Csenge
Kun Beáta
Perger Tünde
Pacziga Zsófi
Nagy Andrea
Bognár Mónika
Tóth Réka
Cséffalvay Dorottya
Ádám Rebekka
Pálya Pompónia
Molnár Renáta
Hrottkó Csenge
Jáger Beáta
Kárász Klaudia
Lajos Anna Bella
Németh Emília
Németh Zsófia

 
  "Give me no tear. Tears pleasure them! Show honour now, show a tony heart
and sink them whit it."
 
  Felkészítő:   Zuti Krisztián, Gulyás Viktória

2009

Magyarországi Angol Nyelvű Diák Drámafesztiválon iskolánk  - az Elizabeth című produkcióval - első díjat szerzett.
A legjobb színésznő díját Dunai Csenge, a legjobb mellékszereplő díját pedig Tóth Réka kapta. 

 

 

Romeo & Juliet San Remoban

 Rómeo és Júlia produkció San Remoban közönségdíjat kapott!
Gratulálunk nekik!

 

Hetényis Dráma Nap

Az elmúlt tanévben hagyományt ünneplő – a Hetényi fennállásának negyvenedik évfordulója - és hagyományt teremtő eseményként szerveztük a Hetényis Dráma Napot, melynek legfontosabb célkitűzése az volt, hogy iskolánk minél több tanulója találkozzon a Hetényiben zajló színházi tevékenységek valamelyikével. Diákjaink a színész szakképzés nyílt óráin beleszagolhattak a „színészkettős” órák légkörébe, megtekinthették a nagyobbak akrobata és musical előadását, de betekintést nyerhettek a középiskolások munkájába is, hiszen bemutatásra kerültek a tavalyi vizsgaelőadások is. A kilencedikesek Shakespeare- és Moliére- monológokat adtak elő, a tizedikesek jelenetekkel készültek Ödön von Horváth: Kasimir és Karoline című darabjából, a tizenegyedikesek pedig saját darabjukat mutatták be Gyöngyvirág Presszó címmel. A nap végén a Tipetupa társulat mutatta be Lélekvesztő című előadását.
Idei terveink között szerepel a dráma nap kiszélesítése más budapesti drámatagozatos iskolák előadásainak meghívásával, valamint a program színesítése még több program megrendezésével, akár több napon keresztül is.

Angol Nyelvű Diák Drámafesztiválon

Iskolánk 2008-ban indult a Magyarországi Angol Nyelvű Diák Drámafesztiválon, melynek célja a dráma népszerűsítése, és az angol nyelv használata.
Zuti Krisztián tanárúr az egyik irodalom óra után, engem és néhány osztálytársamat megkérdezett, hogy nincs-e kedvünk szerepelni egy angol nyelvű színdarabban. Igent mondjunk, és a szerepek, valamit a szövegkönyv megismerése után kiosztották a szerepeket.
Én rendezőasszisztensként kerültem a darabba, és már az első órán tudatosult bennem, hogy nem csak ezt a feladatot kell ellátnom, hanem bizony statiszta is leszek.
A próbák hol derűs, hol borús hangulatban teltek. Nem mindenki tudta végig a szövegét, és bizony előfordult, hogy fegyelmezetlenek voltunk.
Egyre közeledett az előadás napja, a próbák sokasodtak, és mi egyre fáradtabbak, nyűgösebbek és türelmetlenebbek lettünk. A rendezésbe Bujtor Anna tanárnő is beszállt, így az ő jóvoltából, plusz lendülettel, egyedi ötletekkel, és örök vidámsággal gazdagodtunk.
Majd elérkezett az előadás napja. Mindenki izgult, és ideges volt. Csocsóval, és egyéb elfoglaltságokkal próbáltuk oldani a feszültséget, több-kevesebb sikerrel, és közben mindenki magában mondta a szövegét.
Színpadra kellett állnunk, most vagy soha kell megmutatnunk a zsűrinek és a nagyérdeműnek, hogy mit tudunk. Igyekeztük a legjobb tudásunkat nyújtani, persze kisebb hibák, bakik előfordultak.
Az eredményre sajnos várnunk kellett, mert azt csak az interneten közölték, de úgy pozitív gondolatokkal indultunk el hazafelé. Az út remek hangulatban telt, mindenki vidám volt és nevetett. Már a metróra vártunk, amikor Krisztián tanárúr felhívta Anna tanárnőt, hogy jelenleg az összesítésben, a második helyen állunk. Madarat lehetett volna fogadni velünk, olyan boldogok voltunk. Örömök csak addig tartott, míg egy biztonsági őr nem közölte, ha nem vigadunk halkabban kikísérnek a metró területéről.
Tudtuk, hogyha bekerülünk az első hatba, akkor mehetünk tovább a döntőbe. Két hetünk volt, hogy változtassunk és javítsunk a darabon.
Sajnos Lady Capulet, akit Csuta Dominika alakított, pont ebben az időpontban utazott Skóciába, így nekem kellett átvennem a szerepét. Két rövid hetem volt arra, hogy megtanuljam és tökéletesítsem a szöveg, valamint, hogy elsajátítsak egy teljesen új járást.
A próbák még megterhelőbbek, lettek, veszekedéssel és vidámsággal egyaránt vegyítve volt.
Nem egyszer napokat próbáltunk végig, és tudtuk, hogy megéri, amit csinálunk.
Elérkezett a döntő napja. Az izgalomtól, a félelemtől, és a felelősségérzettől volt aki elsírta magát. Tökéletesen akartunk teljesíteni, nem akartunk csalódást okozni a tanárainknak, és a diáktársainknak. Életünk leghosszabb harmincöt percét töltöttük a színpadon, és talán életünkben először csináltuk meg hibátlanul. Amikor lejöttünk a színpadról, tudtuk, hogy a legjobbat nyújtottunk.
Következett az eredményhirdetés. Egymás kezét szorongattuk, és reménykedtünk abban, hogy dobogón végzünk. A kórusunkat különdíjjal jutalmazták Júliánk Dunai Csenge pedig elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.
Végre eljött a perc amire vártunk, az első három helyezett kihirdetése. Amikor meghallottunk, hogy a második helyen végeztünk mérhetetlen boldogság öntött el minket. Alig tudtuk elhinni.  Elnyertük a jutalmat a több hónap megfeszített munkáért.
Szeretnék köszönetet mondani Zuti Krisztián tanár úrnak,  Bujtor Anna és Hegedűs Réka tanárnőknek, kiknek a segítsége nélkül nem érhettük volna el a második helyet. Pintér Zsuzsa igazgatónőnek, és a többi tanárnak akik eljöttek, megnézték az összes előadást, és szorítottak nekünk, végül pedig velünk örültek.
Remélem együtt marad ez a kis csapat, és idén újra megpróbáljuk, hogy megmutathassuk, a Hetényi nem csak egyszer képes ilyen bravúrra.

 Egyebek
e-Ellenőrzőkönyv
e-SZAKMA
Keresés a honlapon
Informatika
Tanárok oldalai
Nava különgyűjtemény
Érettségi tablók
Honlaptérkép
Nyomonkövetés
Google English
 
Kép